Hans Engelsen Eide og Anne Kari J. Salbu forteller om sitt gründerskap, eierskap, generasjons- og eierskifter, Voss 28. oktober 2014 – gratis kurs

Voss: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Hordland

Det blir mange generasjons- og eierskifter på Voss og omegn de neste årene.  Ja, i hele landet. Kom og lytt til  bedriftseierne Hans Engelsen Eide og Anne Kari Johannessen Salbu. De vil fortelle og sitt gründerskap og eierskap og dele sin kunnskap og sine erfaringer med oss. Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

  • Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
  •  Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse ved salg eller kjøp av bedrift.
  • Hvordan planlegge salg og eksponere seg slik at man finne den «riktige kjøper»? Hva vektlegger kjøper?
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og utvidelse av virksomheten og eierskapet ved samarbeid med andre investorer og eiere?
    Hvordan skape vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte? Hva er utfordringer familiemedlemmer i mellom  og hva seniors og juniors utfordringer?
  • Hva er eierrollen og hva er lederrollen?
  • Hva er bedriften verdt, hvordan finne «riktig» verdi og planlegge for en vellykket exit?
  • Hvilke skatte- og avgiftsforhold er særlig viktige ved generasjonsskifte og salg av bedrift?

 

Generasjons- og eierskifter foredragsholdere

Hans_Engelsen_Eide Anne Kari Salbu Olav-Platou 100x100 Stig O. Sevaldsen
 Hans Engelsen Eide Anne Kari J. Salbu Olav Platou Stig O. Sevaldsen

Om foredragsholderne

Hans Engelsen Eide, vil drøfte og dele sin kunnskap og historien om utviklingen fra Skigutane og fra sitt gründerskap med fokus på eierskap og eierskifte og bedriftskjøp og -salg . Det hele startet etter i OL i 1988, hvor han kom på andreplass i kulekjøring. Noe senere grunnla han ski- og klesfirmaet Skigutane. I 2010 solgte han Skigutane til Active Brands. I dag er han medeiere og involvert i styre og stell i mange bedrifter.

Anne Kari Johannessen Salbu eier AS Sylvsmidja Sylvvareverkstad sammen med sin bror, Leif Johannessen og sin kusine Susan Pottinger Frette. De er tredje generasjons eiere. Hun vil dele sin erfaring og kunnskap om eierskifte og eierskap fra et mer enn 70 årig historie. Selskapet har produsert bunadsølv siden 1940 og er i dag Norges ledende med mer enn 60 medarbeider.

Olav Platou, skattejurist i Nordea Private Banking arbeider særlig med skatterådgivning til bedriftseiere som skal gjennomføre et eierskifte.

Stig O. Sevaldsen er Head of Corporate Finance hos Norne Securities. Han har særlig kompetanse innenfor verdsettelse av bedrifter, emisjoner, kjøp og salg av virksomheter. Stig har tidligere blant annet vært partner i Idevekst Energi, Artesia Capital samt daglig leder i WebMar.

Praktisk informasjon og påmelding
Tid :   Tirsdag 28. oktober kl 09.00 – 1200. Enkel frokostservering fra kl 08.30
Sted:  Fleischer’s Hotel, Evangervegen 13, 5704 Voss
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding (klikk her for påmelding)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir(at)eierskiftesenter.no
Kjøpe bedrift – se introduksjonsvideo for kurs og gratis guide

Møte er i regi av Eierskiftealliansen Sogn og Fjordane og Hordaland i  samarbeid med Næringshagen på Voss  AS og Ulvik Næringslag.

Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på  generasjons- og eierskifter i regionen. Eierskiftealliansen Hordaland består av følgende organisasjoner:

Presentasjoner

141028 Frode Nergaars Fjeldstad åpningen
141028 Kristian Skjølaas
141028 Olav Platou
141028 Stig Sevaldsen
141028 Anne K. J. Salbu

Voss: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Hordland