Julie Sigstad, Kjartan Spidsberg, Thor Morten Halvorsen, Åge Skinstad og Erik Ramsberg forteller om næringsutvikling, eierskap, generasjons- og eierskifter, Lillehammer 23. november

Lillehammer –  generasjonsskifte, kjøpe eller selge bedrift?

PÅMELDING

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Hedmark og Oppland de neste årene – ja i hele landet! Dette gir muligheter for både kjøpere og selgere av virksomheter og for unge eiere fra familier som skal generasjonsskifte. Bransjefokus for møtet er reise – og opplevelsesnæringen. Eiere fortelle om eierskap og eierskifter. Kom og møt Julie Sigstad, Kjartan Spidsberg, Thor Morten Halvorsen, Åge Skinstad og Erik Ramsberg som vil dele sin kunnskap, synspunkter og erfaringer med deltakerne.

Noen av problemstillingene som drøftes på møtet er:

  • Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse ved salg eller kjøp av bedrift.
  • Hvordan planlegge salg og eksponere seg slik at man finner den «riktige kjøper»? Hva vektlegger kjøper?
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og utvidelse av virksomheten og eierskapet ved samarbeid med andre investorer og eiere?
  • Hvordan skape vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte? Eierrollen vs lederrollen. Hva er seniors og juniors utfordringer?
  • Hva er bedriften verdt, hvordan finne «riktig» verdi og planlegge for en vellykket exit?
  • Hvilke skatte- og avgiftsforhold er særlig viktige ved generasjonsskifte og salg av bedrift?

Foredragsholdere

Julie Sigstad eier og driver Sigstad gård  på Biri. Den er mer enn 1000 år gammel og hun er 17. generasjon på gården. Julie Sigstader også styreleder i det innovative samarbeidet Mjøsgårdene SA.  Dette er et sameie, bestående av 13 gårder fra Hedmark og Oppland. Dette er en nyskaping, basert på 13 tradisjonelle og tradisjonsrike bondegårder med samordning av aktiviteter mot reiselivs- og opplevelsesmarkedet.  Julie vil fortelle om generasjonsskiftene i egen familie og dele sine erfaringer fra arbeidet med Mjøsgårdene og hva det betyr fortsatt eierskap og drift i egen bedrift.

Kjartan Spidsberg og kona Wenche har eid og drevet familieselskapet Spidsbergseter  i 40 år. Spidsbergseter Resort Rondane består i dag av hotell, flere leilighets- og hytteanlegg, campingplass, Spidsbergseter Skisenter og Karlsvogna Fjellbad. Familien er i gang med 4.  generasjonsskifte. Sønnen Sindre tok over driften i januar 2015 og sammen med sin samboer, Elise. Kjartan Spidsberg vil dele sin kunnskap og synspunkter på bransjenes utfordringer, sine erfaringer fra tiden han overtok eierskapet, tiden som aktiv eier og nå familiens arbeid med generasjonsskiftet i familiebedriften.

Thor Morten Halvorsen kjøpte «Eventyrhotellet»  Dalen Hotel i Telemark våren 2007. Kjøpet ble finansiert med egenkapital og lån fra Innovasjon Norge. Hotell-gründeren har gått motstrøms og vil fortelle om hvordan han har videreutvikle hotellet.  Thor Morten Halvorsen har i de senere årene kjøpt flere virksomheter, som et ledd i sin hotelldrift og eierstrategi. Han opptrer både som eneeier og som medeiere med andre investorer. Han har lang erfaring som kjøper av eksisterende bedrifter og vil dele sin erfaring ut fra «den siden av bordet».

Åge Skinstad er direktør for  NHO Innlandet. Han har vært sentral i langrennssporten både som ekspertkommentator i langrenn for NRK og som sportssjef for langrenn i Norges Skiforbund. Han er også tidligere eliteløper i langrenn. Skinstad er utdannet lærer i merkantile fag.

Erik Ramsberg er partner i BDO. Han har solid erfaring fra kjøp og salg av virksomheter med tilhørende selskapsrettslig, avgiftsmessig og skattemessig planlegging. Han sitter som rådgiver og revisor for mange større og mindre familieeide selskaper og har gjennom dette opparbeidet en betydelig erfaring i forbindelse med gjennomføring av generasjonsskifter og utfordringer i familiene,  som ofte oppstår når skifte skal gjennomføres.

Praktisk informasjon og påmelding
Tid : 23. november kl. 0830 – 12.00. Frokostservering fra kl 0800
Sted: Holbøsalen, Kulturhuset Banken, Kirkegata 41, 2609 Lillehammer
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding (klikk for påmelding)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir(at)eierskiftesenter.no
Kjøpe bedrift – se introduksjonsvideo for kurs og gratis guide

Møte er i regi av Eierskiftealliansen i Hedmark og Oppland i samarbeid med NHO ReiselivVisit Lillehammer og Lillehammer Næringsforening.

Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på eierskap, generasjons- og eierskifter i regionen.

Selge bedrift, last ned gratis guide her
Kjøpe bedrift,last ned gratis guide her