Martin Hjerkind Ekre, Kjell Erlend Gunnes, Ståle Lorås og Kristian Skjølaas deler erfaring og kunnskap om eierskap og eierskifter, Rennebu den 29. januar kl 0800- 1000. Gratis Kurs

Oppdal/Renneburegionen og Sør Trøndelag – Generasjonsskifte, kjøpe eller selge bedrift?

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Oppdal/Renneburegionen og Sør Trøndelag de neste årene – ja i hele landet! Dette gir muligheter for både kjøpere og selgere av virksomheter og for unge eiere fra familier som skal generasjonsskifte. Kom og hør Martin Hjerkind Ekre, Kjell Erlend Gunnes, Ståle Lorås og Kristian Skjølaas. De kommer for å dele sin kunnskap og forteller sin historie og sine erfaringer. Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

  • Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse ved salg eller kjøp av bedrift.
  • Hvordan planlegge salg og eksponere seg slik at man finne den «riktige kjøper»? Hva vektlegger kjøper?
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og utvidelse av virksomheten og eierskapet ved samarbeid med andre investorer og eiere?
  • Hvordan skape vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte? Eierrollen vs lederrollen. Hva er seniors og juniors utfordringer?
  • Hvilke skatte- og avgiftsforhold er særlig viktige ved generasjonsskifte og salg av bedrift?

Foredragsholdere

Om foredragsholderne

Martin Hjerkind Ekre. Han 13. generasjon eier av Hjerkinn Fjellstue & Fjellridning på Dovrefjell er Norges eldste familiebedrift. I dag er det 12 og 13 generasjon som ønsker velkommen til skysstasjonen og fjellgården på 1000 m.o.h. Martin eier og driver familiebedriften sammen med sin søster, Anne Stine og  moren, Anne Margrethe. Erfaringer fra mange generasjonsskifter,  store endringer og stadige fornyelser, er en viktig ballast for dagens eiere.

Kjell Erlend Gunnes
. Han er daglig leder og andre generasjons eier av Rennebu Snekkeri AS. Faren startet virksomheten i 1988 og i dag eies og drives den i felleskap av Kjell Erlend, broren Kjetil og faren Kjell. I over 25 år har de drevet produksjon av kjøkken, møbler og garderober i heltre. De har nå sin 12. lærling i bedriften og firmaet mottok i 2015, veldig fortjent,  årets jobbskaperpris.

Ståle Lorås
er partner i BDO og spesialist i skatte-og avgiftspørsmål ved generasjons- og eierskifter.

Kristian Skjølaas. Han er prosjektleder for Eierskiftealliansen i Trøndelag. Skjølaas har lang erfaring fra å arbeide for – og sammen med familiebedriftseiere.

Praktisk informasjon og påmelding

Tid:   Fredag 29. januar 2016  kl 08.00 – 1000. Frokostservering fra kl 0745
Sted: Mjuklia Gjestegård, Mjukliveien 15, Berkåk, 7391 Rennebu
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding (klikk for påmelding)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir(at)eierskiftesenter.no
Kjøpe bedrift – se introduksjonsvideo for kurs og gratis guide

Møte er i regi av Eierskiftealliansen Trøndelag  samarbeid med Rennebu Næringsforening og Nasjonalparken Næringshage.

Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på  eierskap og eierskifter.

Selge bedrift, last ned gratis guide her
Kjøpe bedrift,last ned gratis guide her

Foredragene
160129 Kristians Skjølaas
160129 Ståle Lorås