Paul- Christian Rieber, Øyvind Heradstveit, Ståle Raa og Stig O. Sevaldsen forteller om gründerskap og eierskifter, Bergen 18. november 2014 kl 0830 – gratis kurs

Bergen: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Hordland

Lytt til eiere av familievirksomheter, gründerne og investorer som Paul-Christian Rieber, Øyvind Heradstveit, Ståle Raa og Stig O. Sevaldsen. På møtet vil de dele sin kunnskap og sin erfaringer som eier og investor knyttet til oppstart, utvikling, salg og kjøp av bedrifter. Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

  • Hvilke utfordringer møter gründere ved vekst i selskapet mht å løse oppgaver med økt kapitalbehov
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse ved salg eller kjøp av bedrift.
  • Hvordan planlegge salg og eksponere seg slik at man finne den «riktige kjøper»?
  • Hva vektlegger kjøper? Hvordan legge et grunnlag for vekst og utvidelse av virksomheten og eierskapet ved samarbeid med andre investorer og eiere?
  • Hvilke utfordringer må håndteres ved å gjennomføre gode generasjons – og eierskifter i tide!
  • Hva er bedriften verdt, hvordan finne «riktig» verdi og planlegge for en vellykket exit?
  • Hva kan eierskifter bety for business og hvilke plass det har i eiere og investorers forvaltningen av verdier?
  • Hvilken risikobetraktninger har ulike eiere og investorer?
  • Hva er bedriften verdt, hvordan finne «riktig» verdi og planlegge for en vellykket exit?

Foredragsholdere

Paul Christian Rieber Øvind heradstveit Ståle Raa Stig O. Sevaldsen nina-web
Paul-Chr. Rieber Øyvind Heradstveit Ståle Raa Stig O. Sevaldsen Nina Broch
Mathisen

Om foredragsholderne

Paul Christian Rieber er adm.dir og medeier i GC RIEBER . Han etterfulgte faren Christian Rieber som leder av firmaet. I  2012 ble han erstattet i styret av datteren Henriette Moseng Rieber. Det familie-eide firmaet ble etablert i 1879 og har nærmere 200 familiemedlemmer som eiere. Rieber har bl.a vært leder av NHOs Forum for familiebedrifter, NHO- president  og styreleder i Bergen Næringsråd.

Øyvind Heradstveit er daglig leder og styreleder av DWC AS. Han har bl.a. startet og solgt to bedrifter innen oljeservice og har erfaring både fra industrielt salg og som finansiell investor. Heradstveit var med å starte Mechanica i 2003. Selskapet ble i 2013 solgt til Oceaneering. Han var med å etablere DWC i 2012. Selskapet er nå delvis solgt til et PE Fond.

Ståle Raa er administrerende direktør for Safeguard Group og Låseservice, som han sammen med sin partner solgte til ASSA ABLOY i 2013. Ståle fikk jobb i Låseservice i 1993. Der utdannet han seg som låsesmed og tok fagbrev. Åtte år senere overtok han Låseservice. På den tiden var omsetningen på 3,6 millioner kroner. Omsetningen for 2013 var ca. 180 millioner.

Stig O. Sevaldsen er Head of Corporate Finance hos Norne Securities. Han har særlig kompetanse innenfor verdsettelse av bedrifter, emisjoner, herunder planlegging og gjennomføring av kjøp og salg av bedrifter. Sevaldsen har tidligere vært partner i Idevekst Energi, Artesia Capital og har tilbragt 10 år i USA hvor han har bygget opp og drevet flere bedrifter.

Nina Broch Mathisen er direktør for Innovasjon Norge Hordaland. Nina er ekspert på merkevarebygging, ledelse og strategi.

Praktisk informasjon og påmelding

Tid : Tirsdag 18. november kl 08.30 – 1200. Enkel frokostservering fra kl 0800
Sted: Radisson Blu Hotell Norge, Nedre Ole Bulls Plass 4, Bergen
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding (klikk for påmelding)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir(at)eierskiftesenter.no
Kjøpe bedrift – se introduksjonsvideo for kurs og gratis guide

Møte er i regi av Eierskiftealliansen Sogn og Fjordane og Hordaland i samarbeid med Bergen Teknologioverføring AS (BTO). Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på  grûnderskap, generasjons-  og eierskifter i regionen.

Bergen: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Hordland