Paul Morten Jemtland, Harald Bakke, Olaf H. Thommessen og Dag Ramsberg deler sin kunnskap og synspunkter om eierskap, styrearbeid, generasjons- og eierskifter 1. september 2016. Ordføreren i Ringsaker kommune, Anita Ihle Steen vil også delta. Gratis Kurs

 Ringsaker – Generasjonsskifte, kjøpe og salg av bedrifter

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Hedmark og Oppland  de neste årene – ja i hele landet! Dette gir muligheter for etableringer av nye bedrifter og gründere og for både kjøpere og selgere av virksomhet og for unge eiere fra familier som skal overta etter generasjonsskifte.  Kom og hør bedriftseierne Paul Morten Jemtland, Harald Bakke, gründer og næringslivsleder og nå adm.direktør i Bedriftsforbundet Olaf H Thommessen og skattespesialisten Dag Ramsberg. Ordfører Anita Ihle Steen og Sigbjørn Hemstad fra Styreakademiet vil også holde innlegg.  Foredragsholderne kommer for å dele sin kunnskap og fortelle sin historie og sine erfaringer.

Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

  • Styrets rolle i de ulike faser fra gründerforetak til generasjonsskifte
  • Gründerperioden og utfordringene ved å få inn nye investorer/nye eierne
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte? Hva er seniors og juniors utfordringer?
  • Når ledelsen også er eiere, eierrollen vs lederrollen
  • Salg av bedrift, hva er bedriften verdt, hvordan øke verdien og planlegge for en vellykket exit?
  • Hvilke risikobetraktninger har ulike eiere og investorer?
  • Hvilke skatte- og avgiftsforhold er særlig viktige ved gründerskap og salg av bedrift?

Foredragsholdere

Paul Morten Jemtland er daglig leder i familiebedriften Jemtland AS. Selskapet har lange tradisjoner og ble etablert på Gjøvik i 1919. Virksomheten er platebearbeiding med en meget moderne maskinpark. Paul Morten Jemtland er 3. generasjons eier. Eierskapet er nå overtatt av hans sønn Petter gjennom hans holdingselskap. Paul Morten vil dele sin erfaring om generasjonsskifter og utviklingen av eierskapet i bedriften. Han har vært styreleder i TotAl- Gruppen.

Harald Bakke har ledet og eid motoren i innlandets oljeindustri ingeniørbedriften EAB Engineering på Gjøvik. Her har de utviklet undervannsløsninger til næringen siden 1989, da Harald Bakke overtok familiebedriften etter sin far. Industrieventyret på Gjøvik begynte for over hundre år siden, da bestefaren startet et stort verksted i Oslo. Evan Bakke, sønnen og Haralds far, var også en aktiv gründer og utviklet og deltok i industribygging innen flere bransjer. Denne gründer- og pionerånden har blitt videreført ved Harald Bakkes utvikling av virksomheten. I dag er EAB Engineering en respektert leverandør og har sikret seg storavtaler med giganter som Aker Solutions, Kværner og ABB. Familiebedriften EAB Engineering har nylig inngått kontrakter med Egypt for 100 millioner kroner.

Olaf H. Thommessen er økonom og har vært aktiv som politiker, gründer og næringslivsleder. I sin yrkeskarriere har han arbeidet i Eksportrådet, Orkla, Nera og Storebrand. Thommessen startet eget selskap, Etheco, som spesialiserte seg på etikk og samfunnsansvar. I 2011 kjøpte det franske konsulentselskapet Steria dette firmaet, og Thommesen ble daglig leder. Han har vært nestleder i Venstre og medlem av Oslo bystyre. Thommessen er i dag adm.direktør i Bedriftsforbundet.

Dag Ramsberg er partner og styreleder i BDO. Han har betydelig erfaring fra kjøp og salg av virksomheter med tilhørende selskapsrettslig, avgiftsmessig og skattemessig planlegging. Dag leder også BDO sin satsning på Innlandet.

Anita Ihle Steen er ordfører i Ringsaker kommune og medlem av Arbeiderpartiet. Hun har vært lokalpolitiker siden 1999 og ordfører siden 2007. Hun meldte seg i 1985 inn i Arbeidernes ungdomsfylking etter at en innvandrerbutikk i Brumunddal ble sprengt. I 1999 ble hun valgt inn i kommunestyret. Hun er utdannet førskolelærer ved Høgskolen i Hedmark avdeling for lærerutdanning, og hun har vært barnehageleder.

Praktisk informasjon og påmelding
Tid : 1. september kl. 0830 – 12.00. Etter møtet er det mingletid og enkel matservering.
Sted: Prøysenhuset, Prestvegen 1 på Rudshøgda i Ringsaker
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding (klikk for påmelding)
Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir@eierskiftesenter.no
Kjøpe bedrift – se introduksjonsvideo for kurs og gratis guide

Møte er i regi av Eierskiftealliansen i Hedmark og Oppland i samarbeid med TotAl – gruppen og StyreAkademiet Innlandet. Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på eierskap, generasjons- og eierskifter i regionen.

Selge bedrift, last ned gratis guide her
Kjøpe bedrift,last ned gratis guide her

Foredragene
160822-john-retzius
160822-kristian-skjolaas
1160831-anita-ihle-steen
160831-paul-morten-jemtland
160831-dag-ramsberg
160831-harald-bakke
160831-sigbjorn-hemstad-ikke-avholdt