Per Nestor Jørgensen og Peder Fredrik Kavli Jørgensen, Gunnar Hillestad, Nils Kristian Gauslaa og Olav Platou forteller om eierskap, gründerskap, generasjons- og eierskifter i Arendal den 22. april 2015 – gratis kurs

Arendal: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Aust Agder

 

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Aust Agder de neste årene – ja i hele landet! Dette gir muligheter for både kjøpere og selgere av virksomheter og for unge eiere fra familier som skal gjennomføre generasjonsskifte. Kom og hør tidligere og dagens eiere Per Nestor Jørgensen og Peder Fredrik Kavli Jørgensen, Nils Kristian Gauslaa og Gunnar Hillestad. De kommer for å dele sin kunnskap og erfaring og forteller sin bedrifts historie. Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

• Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
• Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse ved salg eller kjøp av bedrift.
• Hvordan planlegge salg og eksponere seg slik at man finner den «riktige kjøper»? Hva vektlegger kjøpere?
• Hvilke utfordringer møter gründere ved vekst i selskapet mht å løse oppgaver med økt kapitalbehov
• Hvordan legge et grunnlag for vekst og utvidelse av virksomheten og eierskapet ved samarbeid med andre investorer og eiere?
• Hvordan skape vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte? Eierrollen vs lederrollen. Hva er seniors og juniors utfordringer?
• Hva er bedriften verdt, hvordan finne «riktig» verdi og planlegge for en vellykket exit?
• Hvilke skatte- og avgiftsforhold er særlig viktige ved generasjonsskifte og salg av bedrift?

 Foredragsholdere

Far og sønn Jørgensen (2) Gunnar Hillestad Nils Gauslaa Ole Jørn Horntvedt Linda Hjelvik Amsrud
Peder Fredrik
Kavli Jørgensen
og Per Nestor
Jørgensen
Gunnar
Hillestad
Nils Kristian
Gauslaa
Ole Jørn
Horntvedt
Linda Hjelvik
Amsrud

 

Om foredragsholderne

Per Nestor Jørgensen, 3. generasjon, (nå pensjonist) og Peder Fredrik Kavli Jørgensen 4. generasjon, (eier av Baker Jørgensen AS). Baker Jørgensen AS har vært et sentralt bakeri i Arendal siden 1904, da firmaet ble etablert som Jørgensen & Co av Fredrik Emanuel og Karen Jørgensen, som var oldeforeldre til dagens eier. Bedriften er i dag en av byens eldste familiebedrifter. Gjennom fire generasjoner har de bakt brød og kaker. Siden Fredrik Emanuel og Karen Jørgensen fikk inn sin første dagsomsetning på 13 kroner i 1904, har bedriften vokst og har i dag ca. 70 ansatte. (foto:  Torunn Nerdalen Tinghaug)

Gunnar Hillestad, er en sentral leder og en aktiv eier i familiens virksomhet organisert gjennom ulike selskaper. De er landskjent for bl.a. Hillestadsmykker og Hillestadgalleriet og opplevelsesturisme.  De har etablert butikken Broste i Norge. Det hele har sin opprinnelse fra familiegården i Tovdal.

Nils Kristian Gauslaa er adm direktør i familiebedriften Agderposten. Agderposten ble grunnlagt av lærer Jens Svendsen 31. juli 1874. Svendsen var avisens første redaktør. Han startet avisa for å gi de vanlige leserne også utenfor byen et talerør og debattorgan. Høyesterettsadvokat og venstrepolitiker Christian Stray ble deleier i Agderposten 1936, han ble etter hvert eneeier, og hans etterkommere eier fortsatt avisen. Foruten at Gauslaa er styreleder i familiens datterselskaper, har han styreroller i en rekke ander selskaper. Gauslaa har også erfaring fra KPMG, den Haag Nederland og Viking Supply Ships AS.

Ole Jørn Horntvedt vil dele sin erfaring om verdsettelse og salg av bedrift. Han er Manager Mid-Market Financial Solutions i Ernst & Young Norge AS I Kristiansand. Ole Jørn har utstrakt erfaring fra økonomi og administrasjon, finansiell analyse og markedsføring.

Linda Hjelvik Amsrud og Olav Platou, skattejuristrer i Nordea Private Banking arbeider særlig med skatterådgivning til bedriftseiere som skal gjennomføre et eierskifte

Praktisk informasjon og påmelding

Tid :   22. april  2015 kl 08.30 – 1200. Frokostservering fra kl 0800
Sted:  Auditoriet i Agderposten,  Østregate 5, 4836 Arendal
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding (klikk for påmelding)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir(at)eierskiftesenter.no
Kjøpe bedrift – se introduksjonsvideo for kurs og gratis guide

Møte er i regi av Eierskiftealliansen Agder i samarbeid med Arendal Næringsforening. Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på  grûnderskap, generasjons-  og eierskifter i regionen.

Foredragene

150413 Erling Høglo åpning 22 april
150413 Kristian Skjølaas introduksjon 22 april
150421 Olav S. PlatouLinda Hjelvik Amsrud
150421 Ole Jørn Horntvedt
150420 Gunnar Hillestad
150422 Nils Kr Gauslaa

Arendal: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Aust Agder