Roy Gunnar Holth, Arnt Rune Mikalsen og Ole-Vidar Skaathun forteller om eierskap, generasjons- og eierskifter på Kongsvinger den 29. januar 2015 – gratis kurs

Kongsvinger: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Hedmark

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Hedmark de neste årene – ja i hele landet! Dette gir muligheter for både kjøpere og selgere av virksomheter og for unge eiere fra familier som skal generasjonsskifte. Kom og hør Roy Gunnar Holth, Arnt Rune Mikalsen og Ole-Vidar Skaathun. De kommer for å dele sin kunnskap og sine erfaringer med oss. Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

• Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
• Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse ved salg eller kjøp av bedrift.
• Hvordan planlegge salg og eksponere seg slik at man finner den «riktige kjøper»? Hva vektlegger kjøper?
• Hvordan legge et grunnlag for vekst og utvidelse av virksomheten og eierskapet ved samarbeid med andre investorer og eiere?
• Hvordan skape vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte? Eierrollen vs lederrollen. Hva er seniors og juniors utfordringer?
• Hva er bedriften verdt, hvordan finne «riktig» verdi og planlegge for en vellykket exit?
• Hvilke skatte- og avgiftsforhold er særlig viktige ved generasjonsskifte og salg av bedrift?

Foredragsholdere

Roy Holth KIlde Østledningen arnt_r_mikalsen ole-vidar-skaathun-2014 Birger-Nordstrand-Wig elofsgaard_Lofsgaard_Elin_OSL_TL_CV_bakgrunn
Roy Gunnar
Holth
Arnt Rune
Mikalsen
Ole-Vidar
Skaathun
Birger Nordstrand
Wik
Elin Sætre
Løfsgaard

Om foredragsholderne

Roy Gunnar Holth’s far etablerte grusforretningen Gunnar Holth Grusforretning i 1965. Det startet i det små som enkeltmannsforetak og ble aksjeselskap i 1971. Mobilavdelingen ble opprettet i 1986, den gang med ett verk mot 25 i dag. Holth har hatt en jevn og god utvikling og kan se tilbake på bidrag på mange store og viktige anlegg. På 90-tallet har han etablert flere datterselskaper for å komplettere tjenestetilbudet og utvide markedet. Tredje generasjon Holth er i dag medeiere i holdingselskapet Constructio AS. Familien både opererer sammen med andre eiere og som eneeier.

Arnt Rune Mikalsen kjøpte Vinger Hotell for drøyt 10 år siden. Det hadde da vært drevet av både Norlandia og Best Western. Mikalsen driver og eier nå hotellet selv. Han har mange års erfaring fra bl.a. familiebedriften Sundvollen Hotell. Med sitt gründerskap i utviklingen av Vinger Hotell har han også gått i bresjen når Kongsvinger har fått et nytt hotell på festningen. Mikaelsen er i dag eneeier og driver Vinger Hotell & Spa, Herregården Skansgården, Kongsvinger Festning Hotel & Konferanse: Han håper eier-  og gründerånden  kan utvikles og føres videre til neste generasjon.

Ole Vidar Skaathun er andre generasjon eier av familiebedriften og eier bl.a. H-Vinduet Magnor AS gjennom Dahlsvegen Holding AS. Under hans eierskap har bedriften vokst kraftig. Han vil fortelle om erfaringer fra kjøp av bedrift, om eierskifte han hadde med sin far og om sine synspunkter på junior/senior utfordringer. Herunder bl.a. om hvordan en familie kan eie og drive virksomhet over flere generasjoner. Ole-Vidar Skaathun er barnebarnet til grunnleggeren av Lyssand Treindustri.

Birger Nordstrand Wik er rådgiver, SpareBank 1 Markets og arbeider med verdsettelse og bistår bedriftseiere med å forberede salg av bedrift.

Elin Sætre Løfsgaard er partner i Deloitte Advokatfirma AS . Hun er  skatteadvokat og bistår eiere og bedrifter ved ulike typer eierskifter med juridiske og skattemessige problemstillinger ved eierskifte og generasjonsskifter.

Praktisk informasjon og påmelding

Tid : 29. januar kl 08.30 – 1200. Enkel frokostservering fra kl 0800
Sted: Vinger Hotell, Østre Solørveg 6, 2211 Kongsvinger
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding (klikk for påmelding)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir(at)eierskiftesenter.no
Kjøpe bedrift – se introduksjonsvideo for kurs og gratis guide

Møtet er i regi av Eierskiftealliansen i Hedmark og Oppland i samarbeid med 7Sterke og Byen Vår Kongsvinger.

Foredragene

150128 John Retzius åpningen 29 jan (2)
150121 Kristian Skjølaas introduksjon 29 jan
150125 Roy Gunnar Holth
150128 Ole Vidars Skaathun
150128 Elin Sætre Løfsgaard
150128 Birger Nordstrand Wik