Stein Tore Johnsen, Nils-Erik Hannisdal og Richard Skaar Thorsrud forteller om generasjons- og eierskifter, Kongsberg 23. oktober 2014 kl. 0830 – gratis kurs

Kongsberg: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Buskerud

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Kongsberg/Numedal de neste årene – ja i hele landet!   Lytt til  bedriftseierne  Stein Tore Johnsen, Nils-Erik Hannisdal og Richard Skaar Thorsrud. De kommer for å dele sin kunnskap og forteller om sine erfaringer. Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

  • Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
  • Hvordan planlegge salg av bedriften, finne “riktig kjøper” og rådgiver? Hva vektlegger selger og hva vektlegger kjøper?
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte?  Hva er seniors og juniors utfordringer?
  • Eierrollen vs lederrollen i en familiebedrift
  • Hva er bedriften verdt, hvordan øke verdien og planlegge for en vellykket exit?
  • Hvilke skatte-  og avgiftsforhold  er særlig viktige ved generasjons- og eierskifter?

Foredragsholdere

Semcon_Stein_Tore Nils-Erik-Hannisdal-001 Richard-Skaar-Thorsrud Birger-Nordstrand-Wig Olav-Platou_100px
Stein Tore
Johnsen
Nils-Erik
Hannisdal
Richard Skaar
Thorsrud
Birger
Nordstrand
Wik
Olav Platou

Om foredragsholderne

Stein Tore Johnsen vil dele sine erfaringer fra salget av Kongsbergbedriften ibruk til Semcon nå i høst. Han vil særlig fokuserer på hvordan det er å selge livsverket. Ibruk har over 13 års erfaring med teknisk dokumentasjon og Life Cycle Information (LCI), fortrinnsvis innen den norske olje- og gassindustrien. Semcon er et av verdens fem største selskaper innenfor dette området, og har i flere år bistått kunder på det norske markedet, både med ingeniørtjenester og produktinformasjonstjenester fra den svenske organisasjonen. Stein Tore leder i dag den norske delen av Semcon.

Nils-Erik Hannisdal er gründer og CEO av M7  Offshore. Selskapet ble solgt til det finske selskapet Citec i august 2013 og inngår nå som en del av Citic Group. M7 Offshore ble etablert av 8 gründere med lik eierandel. Bedriften leverer prosjektledelse og ingeniørtjenester til olje- og gass industrien. Kundene er skipsredere, oljeselskaper og entreprenører. Hannisdal vil fortelle om eierstrategi, prosessen med partnersøk, status etter salget og valg av rådgiver. M&A rådgiver Leif Larsen fra Synergos bistod i salgsprosessen. Han vil supplere med sine erfaringer fra salget.

Richard Skaar Thorsrud er daglig leder i Villa Skaar. Han er 4. generasjon eier av familiebedriften Villa Skaar, et privat sykehjem i Lier. I 2012 ble driftselskapet solgt. Richard er fortsatt daglig leder i driftsselskapet, eier av eiendomsselskapet og investor.

Olav Platou, skattejurist Nordea Private Banking arbeider særlig med skatterådgivning til bedriftseiere som skal gjennomføre et eierskifte.

Birger Nordstrand Wik leder SMB-avdelingen i SpareBank 1 Markets, Corporate Finance , og bistår bedriftseiere med verdsettelser, forberedelser til og gjennomføring salg av bedrifter.

Praktisk informasjon og påmelding

Tid :   Torsdag 23. oktober kl 0830 – 1200. Frokostservering fra kl 0800.
Sted:  Kirketorget 4, 3616 Kongsberg, hos Kongsberg Næringsforening
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding her (klikk på linken)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir(at)eierskiftesenter.no
Kjøpe bedrift – se introduksjonsvideo for kurs og gratis guide

Møte er i regi av Eierskiftealliansen Oslofjorden Vest i samarbeid med Kongsberg Næringsforum og Notodden Utvikling. Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på generasjons- og eierskifter i regionen.

Foredrag
141023_Velkommen_til_Eierskiftemøte_Sletners_Styreleder_Eierskiftealliasen_Buskerud_Vestfold_Telemark
141023_Eierskifter_Kongsbergregionen_Eierskiftealliansen_ Kristian_Skjølaas
141023_Generasjonskiftene_i_Villa_Skaar_ Richard_Skaar_Thorsrud
141023_Veien_fra M7_til_CITIC_ N_E_Hannisdal
141023_Livsverk_til_salgs_Synergos_Leif_Larsen
141023_Skatt_Olav_Platou_Nordea_Private_Banking
141023_SB1Markets_Forberedelse_eierskifte_Birger_Nordstrand_Wik

Kongsberg: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Buskerud