Sverre Bisgaard, Widar Salbuvik, Sjalg Mortvedt og Patrick Sandahl forteller om eierskap og eierskifter i Horten 26. november kl. 0830 2014 – gratis kurs

Horten: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Vestfold

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Horten/Tønsberg regionen de neste årene – ja i hele landet!  Lytt til  bedriftseierne Sverre Bisgaard, Widar Salbuvik, Sjalg Mortvedt og Patrick Sandahl. De kommer for å dele sin kunnskap og fortelle om sine erfaringer. Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

  • Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
  • Styrets rolle i de ulike faser fra gründerforetak til generasjonsskifte
  • Gründerperioden og utfordingene ved å få inn nye investorer/nye eierne
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte?  Hva er seniors og juniors utfordringer?
  • Når ledelsen blir eiere, eierrollen vs lederrollen
  • Salg av bedrift, hva er bedriften verdt, hvordan øke verdien og planlegge for en vellykket exit?

Foredragsholdere

Sverre Bisgaard Widar-Salbuvik Sjalg Mortvedt Nordea7298#patrick.sawdahl@nordea.com91688198
Sverre Bisgaard
Widar Salbuvik
 Sjalg Mortvedt
  Patrick Sandahl

Om foredragsholderne

Sverre Bisgaard er CEO i Kongsberg Norspace. Norspace er lokalisert i Horten og ble i 2011 solgt til Kongsberg Gruppen. Han var CEO i Norspace også før salget og sammen med 5 andre nøkkelpersoner eier av selskapet. Han har også lang erfaring som CEO fra Alcatel Space Norway. Sverre Bisgaard vil dele sine erfaringer fra salget til Kongsberg Gruppen og utviklingen av eierskapet i Norspace.

Widar Salbuvik var en av stifterne av Pareto Gruppen, han er og kjent for sitt eierskap til hotellet Refsnes Gods på Jeløya, Styrelederskolen og som investor. Han har en rekke styreverv og lang erfaring fra med styrearbeid i familiebedrifter, gründerskap og kapitalanskaffelse.

Sjalg Mortvedt er Adm. dir i familiebedriften Oswo AS. Bedriften ble gründet av hans svigerfar og eies i dag av tre generasjoner. Bedriften er lokalisert i Horten og har i over 40 år vært en betydelig underleverandør til elektronikkindustrien innen områdene mekanisk og elektromekanisk produksjon, sammenstilling, test og service.

Patrick Sandahl er jurist og arbeider i dag som direktør i Nordea Investment Banking. Han har blant annet bakgrunn som eier og investor fra Telenor Venture hvor han var Partner i 8 år og i tillegg Dyvi Invest hvor han var administrerende direktør i fem år. Han arbeider i dag med verdsettelse, kjøp og salg av virksomheter for bedriftseiere.

Praktisk informasjon og påmelding

Tid :   Onsdag 26. november kl 0830 – 1200. Frokostservering fra kl 0800.Sted:  Høgskolen i Buskerud og Vestfold (hovedbygget): Auditorium C2-125, Raveien 215, Borre

Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding her (klikk på linken)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir(at)eierskiftesenter .no

Møte er i regi av Eierskiftealliansen Buskerud Vestfold Telemark i samarbeid med Microtech-Innovation, Horten Næringsforening og HBV. Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på generasjons- og eierskifter i regionen.

Foredrag

141126_Steinar_Grønhaug_Velkommen141126_Kristian_Skjølaas 141126_Sverre_Bisgaard141126_Patrick_Sandahl141126 Widar_Salbuvik

Førde: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Sogn og Fjordane