Terje Aass, Richard Skaar Thorsrud og Runar Heggen forteller om generasjons- og eierskifter, Drammen 28. november 2013 – gratis kurs!

Drammen: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift – det blir mange eierskifter i  Buskerud

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Drammen og omegn de neste årene.   Lytt til  bedriftseiere som Terje Aass, Richard Skaar Thorsrud og Runar Heggen. De forteller om sine tanker og erfaringer. Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

  • Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
  • Utfordringer og forutsetninger  for en familiebedrifts eierskapspolitikk som skal virke og vare over tid
  • Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte?  Hva er seniors og juniors utfordringer? Hvordan planlegge og gjennomfører salg eller generasjonsskifte?  Er familiefreden viktigere enn business?
  • Eierrollen vs lederrollen i en familiebedrift
  • Hva er bedriften verdt, hvordan øke verdien og planlegge for en vellykket exit?
  • Hvilke skatte-  og avgiftsforhold  er særlig viktige ved generasjons- eierskifter?

Generasjons- og eierskifter foredragsholdere

Terje-Aass 100px Richard Skar Thorsrud 100px Runar-Heggen_100px Anders-Thoresen_100px Olav Platou_100px
 Terje Aass  Richard Skaar Thorsrud  Runar Heggen  Anders Thoresen  Olav Platou

Om foredragsholderne

Terje Aass er styreleder i Aass Bryggeri i Drammen. Han er kjent i lokalmiljøet for sitt brennende engasjement for øl og ølkultur, og han har holdt en rekke foredrag om dette temaet. Terje Aass er direkte nedstammet fra Poul Lauritz Aass, som i 1860 kjøpte bryggeriet. Bryggeriet har siden den gang vært i Aass-familiens eie. Terje representerer den fjerde generasjonen.

Richard Skaar Thorsrud er daglig leder i Villa Skaar. Han er 4. generasjon eier av familiebedriften Villa Skaar, et privat sykehjem i Lier. I fjor ble driftselskapet solgt. Richard er fortsatt daglig leder i driftsselskapet og eier av eiendomsselskapet.

Runar Heggen etablerte Podium AS  i 2002. Han er fortsatt administrerende direktør og drivkraft i selskapet. Fra å være et lite selskap har Podium vokst til å bli en ledende leverandør av arbeidsmarkedskurs med nærmere 40 kurssteder og 180 ansatte/tilknyttede konsulenter. Podium As ble solgt til Jobzone Holding i 2008. Odd E. Rustad Nilssen, Partner i DHT Corporate bistod Runar i salgsprosessen og vil sammen med Runar fortelle om dette.

Olav Platou, skattejurist Nordea Private Banking arbeider særlig med skatterådgivning til bedriftseiere som skal gjennomføre et eierskifte.

Anders Thoresen, Partner i DHT Corporate Services, arbeider med verdivurdering og rådgivning ifm kjøp og salg av bedrifter.

Praktisk informasjon og påmelding

Tid :   Torsdag 28. november kl 08.30 – 1200. Frokostservering fra kl 0800.
Sted:  Børsen Festlokaler, Bragernes Torg 13, 3017 Drammen
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir@eierskiftesenter.no

Møte er i regi av Eierskiftealliansen Oslofjorden Vest. Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på generasjons- og eierskifter i regionen. Møtet arrangeres i samarbeid med Drammen Næringslivsforening.Selge bedrift, last ned gratis guide her

Kjøpe bedrift,last ned gratis guide her
Se video kjøpe bedrift her

Drammen: Selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift – det blir mange eierskifter i  Buskerud