Birgitte Hegna, Gunnar Gisleberg, Trond Børresen og Dag Ramsberg forteller om eierskap, generasjons- og eierskifter på Gran 16.april 2015 – gratis kurs

Gran: selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Oppland

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Oppland de neste årene – ja i hele landet! Dette gir muligheter for både kjøpere og selgere av virksomheter og for unge eiere fra familier som skal generasjonsskifte. Kom og hør Birgitte Hegna, Gunnar Gisleberg, Trond Børresen og Dag Ramsberg. De kommer for å dele sin kunnskap og forteller sin historie og sine erfaringer som eiere og gründere. Noen av problemstillingene som drøftes på møtet er:
• Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
• Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse ved salg eller kjøp av bedrift.
• Hvordan planlegge salg og eksponere seg slik at man finner den «riktige kjøper»? Hva vektlegger kjøper?
• Hvordan legge et grunnlag for vekst og utvidelse av virksomheten og eierskapet ved samarbeid med andre investorer og eiere?
• Hvordan skape vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte? Eierrollen vs lederrollen. Hva er seniors og juniors utfordringer?
• Hva er bedriften verdt, hvordan finne «riktig» verdi og planlegge for en vellykket exit?
• Hvilke skatte- og avgiftsforhold er særlig viktige ved generasjonsskifte og salg av bedrift?

Foredragsholdere

 Birgitte_Hegna  Gunnar Gisleberg 2  Trond Børresen Deolitte  Dag Ramsberg
Birgitte Hegna
Gunnar Gisleberg
Trond Børresen
Dag Ramsberg

Om foredragsholderne

Birgitte Hegna er eier og daglig leder for bedriften Sisu Produkter AS. Birgitte er 2. generasjon eier og var ikke tiltenkt å overta bedriften. Hun forteller om generasjonsskifte og hvordan hun ble bedriftseier. I 2005 overtok hun bedriften fra sine foreldre og kjøpte over tid ut søsknene. Sisu Produkter har mer enn doblet omsetning og antall ansatte under Birgittes ledelse. Hun er utdannet sosionom med en mastergrad i økonomi og ledelse. Hun har vært helse- og sosialsjef i Skedsmo kommune og fakultetsdirektør ved Universitetet i Agder.

Gunnar Gisleberg er seriegründer, eier og daglig leder av Marcello AS. Marcello er et IT-selskap som har fokus på sikkerhet og leverer prosjektledelse, systemutvikling, konsulenttjenester samt applikasjonsforvaltning/IT-drift. Marcello ble stiftet i 2001, har 80 ansatte og en årlig omsetning på ca. 100 millioner kroner. Gunnar var også gründer og daglig leder i Consulting Group AS. Selskapet ble i 2000 solgt til Merkantildata og inngikk i Ementor. Gunnar vil fortelle om sitt gründer- og eierskap og salget til Merkantildata.

Trond Børresen er partner i Deloitte AS med særlig erfaring fra verdsettelse og planlegging av eierskifte, salg eller kjøp av bedrift.

Dag Ramsberg er partner i BDO og spesialist i skatte-og avgiftspørsmål ved generasjons- og eierskifter.

Praktisk informasjon og påmelding

Tid : torsdag 16. april kl 08.30 – 1200. Enkel frokostservering fra kl 0800
Sted: Storgata 15, 2750 GRAN
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding (klikk for påmelding)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir(at)eierskiftesenter.no
Kjøpe bedrift – se introduksjonsvideo for kurs og gratis guide

Møte er i regi av Eierskiftealliansen Hedmark og Oppland i samarbeid med Hadelandshagen og Gran Handel og Håndverk.

Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på  gründerskap, generasjons-  og eierskifter i regionen. 

Foredrag

150410 John Retzius
150223 Kristian Skjølaas
150302 Trond Børresen
150301 Dag Ramsberg
150415 Birgitte Hegna