Tone Foss By, Kjell O. Johannessen, Leif Ramsnes og Linda Hjelvik Amsrud forteller om eierskap, gründerskap, generasjons- og eierskifter i Kristiansand den 3. juni 2015 – gratis kurs

Kristiansand: selge bedrift, generasjonsskifte, kjøpe bedrift det blir mange eierskifter i Vest Agder

Det blir mange generasjons- og eierskifter i Vest Agder de neste årene – ja i hele landet! Dette gir muligheter for både kjøpere og selgere av virksomheter og for eiere fra familier som skal, eller har gjennomført generasjonsskifte. Sammen med spesialistene Linda Hjelvik Amsrud og Leif Ramsnes, vil Tone Foss By og Kjell O. Johannessen dele sin kunnskap og erfaring om eierskap og eierskifte. Noen av problemstillingene som presenteres på møtet er:

• Eldrebølgen medfører at det blir mange generasjons- og eierskifter i SMB bedrifter. Hvordan skal vi møte utfordringen?
• Hvordan legge et grunnlag for vekst og fornyelse ved salg eller kjøp av bedrift.
• Hvordan planlegge salg og eksponere seg slik at man finner den «riktige kjøper»? Hva vektlegger kjøpere?
• Hvilke utfordringer møter gründere ved vekst i selskapet mht å løse oppgaver med økt kapitalbehov?
• Hvordan legge et grunnlag for vekst og utvidelse av virksomheten og eierskapet ved samarbeid med andre investorer og eiere?
• Hvordan skape vekst og fornyelse av familieeierskapet ved generasjonsskifte? Eierrollen vs lederrollen. Hva er seniors og juniors utfordringer?
• Hva er bedriften verdt, hvordan finne «riktig» verdi og planlegge for en vellykket exit?
• Hvilke skatte- og avgiftsforhold er særlig viktige ved generasjonsskifte og salg av bedrift?

 Foredragsholdere

Tone Foss By Kjell O. Johannessen Leif Ramsnes Linda Hjelvik Amsrud
Tone Foss By Kjell O.
Johannessen
Leif Ramsnes Linda Hjelvik
Amsrud

Om foredragsholderne

Tone Foss By er daglig leder og medeier i familiebedriften Foss Fabrikker AS på Birkeland. Virksomheten ble etablert i 1968, og har pr. i dag 35 ansatte. Tone Foss By har vært leder siden 1999. Bedriften har en ledende posisjon på det norske markedet med baderomsmøbler under merkenavnet Foss bad. Bedriften eies i dag av Tone og hennes 4 søsken. Et generasjonsskifte ble foretatt i 2009.

Kjell O. Johannesen har lang næringslivserfaring som gründer, eier og leder. I 1973 begynte han hos Alfsen og Gunderson. I 1975 etablerte han Ventilasjonsteknikk Sør, som han drev i 25 år før han i 2000 ble direktør i Sønnico, etter at de kjøpte opp selskapet. Johannessen var direktør i NCE NODE i Kristiansand fra 2005 til august 2013. Han har i dag flere styreverv og driver sitt eget firma, Cluster Management, i Kristiansand.

Leif Ramsnes fra Sparebank 1 SR-Bank Markets jobber hovedsakelig innenfor følgende områder: Kjøp og salg av selskaper både i Norge og utlandet, fusjoner, emisjoner i private og børsnoterte selskaper og verdivurderinger.

Linda Hjelvik Amsrud er skattejurist i Nordea Private Banking arbeider særlig med skatterådgivning til bedriftseiere som skal gjennomføre et eierskifte og generasjonsskifte.

Praktisk informasjon og påmelding

Tid :   3. juni  2015 kl 08.30 – 1200. Frokostservering fra kl 0800
Sted:  Noroff Fagskole AS, Elvegata 2A, Kristiansand
Parkeringsmuligheter i Aquarama, eller  i Reinertsen-bygget
Møte er gratis og åpent for alle

Påmelding (klikk for påmelding)

Kontaktperson: Geir Samdal, 91 73 10 89, geir(at)eierskiftesenter.no
Kjøpe bedrift – se introduksjonsvideo for kurs og gratis guide


Møte er i regi av Eierskiftealliansen Agder i samarbeid med Næringsforeningen i Kristiansandsregionen. Eierskiftealliansen arbeider for å sette fokus på  grûnderskap, generasjons-  og eierskifter i regionen.

 nordea_logo_blue_logo (1)  Sparebank1SR_logo  Bedriftsforbundet-logo-RGB-Stor (2)
 innovasjonNorge_100_100  Logo Arendal Næringsforeing Arendal Handeslkammer  Kristiansand Næringsforening logg

Foredragene
150604 Erling Høglo
150604 Kristian Skjølaas
150604 Kjell O Johannesen
150604 Leif Ramsnes
150604 Linda Hjelvik Amsrud
150604 Tone Foss By